Training “Situationeel leiderschap”

Als leidinggevende geeft u leiding aan een organisatie die door de mensen wordt ‘gemaakt’. Mensen, die zich allemaal in een verschillende ontwikkelingsfase bevinden. Wat hebt u daarvoor nodig? Hoe begeleidt u daarin uw medewerkers zo goed mogelijk? ECM dialoog biedt u met de ‘managementdialoog’ de gelegenheid om in de Training ‘Situationeel leiderschap’ over deze vragen rondom persoonlijk leiderschap na te denken.

Met de training ‘Situationeel leiderschap’ krijgt u inzicht in de verhouding tussen de ontwikkeling van medewerkers en de leiderschapsstijl die daarbij hoort. Wij helpen uw medewerkers groeien door uw leiderschap te ontwikkelen.

Voor wie?

Voor alle leidinggevenden in het primair onderwijs, met veel of weinig ervaring.

Uw rendement

✓ U leert te kijken naar uzelf wie u bent als leider ✓ U leert dat bij elke fase van ontwikkeling van uw medewerkers een bepaalde leiderschapsstijl hoort ✓ Uw weet de verschillende leiderschapsstijlen aan te passen aan de situatie ✓ Een certificaat van deelname ✓ Concrete toepassingen ✓ Groei van uw netwerk om kennis en deskundigheid te delen ✓ Antwoorden op vragen die u op uw school tegenkomt


Zo helpen wij u

Aan de hand van theorie van situationeel leiderschap wordt u meegenomen in een tour. Deze tour leidt langs de verschillende ontwikkelingsfases die medewerkers doormaken als zij zich ontwikkelen. Het is wenselijk dat medewerkers zich ontwikkelen naar een hoger niveau. Als leidinggevende wordt van u verwacht dat u daaraan leiding geeft. Nu bevinden zich niet alle medewerkers op hetzelfde ontwikkelingsniveau. Aan u de uitdaging om hen in de verschillende niveaus op de juiste wijze, met inzet van de juiste leiderschapsstijl te begeleiden. U ontvangt hiervoor in deze workshop concrete en waardevolle tips.

De training bestaat onder andere uit de volgende onderdelen: ✓ Manager vs. leider ✓ U en uw organisatie ✓ Diverse toegepaste theorieën, zoals de Roos van Leary ✓ Praktische toepassingen

Praktisch

✓ Een middagtraining van 14.00 uur – 17.00 uur ✓ Uw investering bedraagt  € 115,= inclusief 21% BTW per deelnemer ✓ De prijs is inclusief opleidingsmateriaal en catering ✓ Het aantal deelnemers per groep is minimaal 6 en maximaal 12 ✓ Locatie van de training is het nieuwe pand van ECM dialoog met uitzicht op de vestingstad Elburg, Paterijstraat 3C ✓ De training is ook in maatwerkverband of in-company te volgen; neem voor de mogelijkheden contact op met de cursusleider ✓ De training is onderdeel van een leergang. Schrijft u zich in voor meerdere trainingen, dan hanteren wij de ketenkorting.

Data

Voor de eerst volgende data van de training kunt contact met ons opnemen via het inschrijfformulier.

Cursusleider

Henk van der Lingen In oktober 2014 is Henk gestart als onderwijsadviseur en interim-directeur bij ECMdialoog. Hij heeft een jarenlange ervaring opgebouwd binnen het primair onderwijs: als leerkracht, als intern begeleider en als directeur. Henk heeft diverse opleidingen en cursussen gevolgd, o.a. voor interim- en verandermanagement. Hij stelt zijn kennis en vaardigheden, die hij in de loop der jaren heeft opgebouwd, graag breder beschikbaar.

Onderwijskundig beleid maken, dat implementeren en daarnaast in rust de hands-on-mentaliteit hebben, is een eigenschap van Henk.

Inschrijven

U kunt hier inschrijven voor bovenstaande training. Ook eventuele vragen kunt u via het inschrijfformulier aan ons sturen.