Training “Effectief vergaderen”

Bij de aansturing van de medewerkers horen natuurlijk ook vergadermomenten. Hoe houdt u effectieve vergaderingen? ECM dialoog biedt u met de ‘Vergaderdialoog’ handreikingen om uw vergaderingen effectief in te richten.

Met de training ‘Effectief vergaderen’ leert u uw vergaderingen beter indelen. Het levert u een besparing op en daarnaast meer betrokkenheid bij teamleden/deelnemers.

Voor wie?

Voorzitters en deelnemers van overlegorganen (bestuurders, directeuren, schoolleiders, teamleden, kerkenraden, toezichthouders enz.)

Uw rendement

✓ Meer doen in minder tijd: effectief vergaderen betekent een besparing van tijd, energie en kosten

✓  Verbetering van uw vergadertechnieken: u weet wat u juist wel en wat u juist niet moet doen om deelnemers van uw mening te overtuigen ✓  De ‘Vergaderdialoog’, een uitgave vol aandachtspunten en praktische tips ✓ Een certificaat van deelname ✓ Concrete toepassingen ✓ Groei van uw netwerk om kennis en deskundigheid te delen ✓ Antwoorden op vragen die u op uw school tegenkomt


Zo helpen wij u

U ontvangt inzicht in de principes van effectief vergaderen. Achtereenvolgens komen de verschillende fases van het vergaderen aan de orde. Ook worden de verschillende rollen van deelnemers tijdens de vergadering belicht. Ook staan we stil bij de do’s en don’ts.

De training bestaat onder andere uit de volgende onderdelen:

✓ De voorzittersrol; wat is dat? ✓ Diverse toegepaste theorieën, zoals de Kwadrant van Eisenhower ✓ Praktische toepassingen, tips en tricks

Praktisch

✓ Een middagtraining van 14.00 uur – 17.00 uur

✓ Uw investering bedraagt  € 115,= inclusief 21% BTW per deelnemer ✓ De prijs is inclusief opleidingsmateriaal en catering ✓ Het aantal deelnemers per groep is minimaal 6 en maximaal 12 ✓ Locatie van de training is in het nieuwe pand van ECM dialoog met uitzicht op de vestingstad Elburg, Paterijstraat 3C ✓ De training is ook in maatwerkverband of in-company te volgen; neem voor de mogelijkheden contact op met de cursusleider ✓ De training is onderdeel van een leergang. Schrijft u zich in voor meerdere trainingen, dan hanteren wij de ketenkorting.

Cursusleider

Henk van der Lingen

In oktober 2014 is Henk gestart als onderwijsadviseur en interim-directeur bij ECM dialoog. Hij heeft een jarenlange ervaring opgebouwd binnen het primair onderwijs: als leerkracht, als intern begeleider en als directeur. Henk heeft diverse opleidingen en cursussen gevolgd, o.a. voor interim- en verandermanagement. Hij stelt zijn kennis en vaardigheden, die hij in de loop der jaren heeft opgebouwd, graag breder beschikbaar.

Onderwijskundig beleid maken, dat implementeren en daarnaast in rust de hands-on-mentaliteit hebben, is een eigenschap van Henk.

Inschrijven

U kunt zich inschrijven voor deze training of aanvullende informatie aanvragen via het inschrijfformulier. Dit formulier kunt u hier vinden.

One comment

Comments are closed.