Training “Spreken in het openbaar”

Gemeenteraadsfracties, collegeleden en andere professionals met een publieke rol vervullen een stabiele rol, en werken hard de gestelde doelen te realiseren en het verkiezingsprogramma vorm te geven. Binnen de gemeente wordt de bestuurlijke en beleidsmatige ontwikkeling vorm gegeven. Dat verlangt van onder andere de gemeenteraadsleden professioneel handelen en doet een expliciet beroep op de communicatieve en vergadertechnische vaardigheden.

De training “Spreken in het openbaar” verbetert uw communicatie met vergadertechnieken. Wij helpen u in deze toenemende verantwoordelijkheid, zodat u ‘steviger in het zadel zit’.

Uw rendement

✓ U leert aanspreken op verantwoordelijkheid, het verlangen van loyaliteit en het uitdagen in het realiseren van implementatietrajecten

✓ Uw verbale en non-verbale communicatie is afgestemd ✓  U kunt uw standpunten beter maken en uw resultaten in discussies, debatten en vergadermomenten verbeteren ✓ Een certificaat van deelname ✓ Concrete toepassingen die aansluiten bij uw persoonlijke stijl van communiceren ✓ Groei van uw netwerk om ervaringen en kennis te delen en vermenigvuldigen

Zo helpen wij u

Effectieve communicatie in een politieke en beleidsmatige omgeving is één van de belangrijkste voorwaarden voor het realiseren van het beoogde doel.

Meer dan 80% van het werk van politieke ambtsdragers bestaat uit communicatie met andere partijen, burgers, verenigingen, belangenorganisaties, ambtelijk medewerkers en de grote verscheidenheid van betrokkenen.

Veel politieke conflicten komen voort uit communicatieproblemen. Communicatie hangt nauw samen met de stijl van vergaderen, het woordgebruik en de presentatie van de politieke boodschap. Inzicht in de persoonlijke stijl van communiceren (gedragsstijl) is voor de politicus onmisbaar. Om die reden wordt ingegaan op een aantal modellen en de praktische betekenis daarvan. De bijeenkomsten van de trainingen kenmerken zich door een hoog praktisch gehalte vanwege de eigen inbreng van de deelnemers.

Wij maken daarbij onder andere gebruik van:

✓ De Kernkwaliteiten. De kernkwaliteit ‘kleurt’ een mens; het is de specifieke sterkte waar we bij hem of haar meteen aan denken ✓ Uw persoonlijke stijl van communiceren ✓ De Roos van Leary, dit is een hulpmiddel om zicht te krijgen in de onderlinge betrekkingen en interactie van mensen.

Praktisch

✓ Een dagdeeltraining van een ochtend, middag of avond

✓ Uw investering bedraagt € 115,= inclusief 21% BTW per deelnemer ✓ De prijs is inclusief opleidingsmateriaal en catering ✓ Het aantal deelnemers per groep is minimaal 6 en maximaal 18 ✓ Locatie van de training is het nieuwe pand van ECM dialoog met zicht op de vestingstad Elburg, Paterijstraat 3C of een praktische locatie in uw regio ✓ De training is ook in maatwerkverband of in-company te volgen; neem voor de mogelijkheden contact op met de cursusleider

Over trainer Eppie Klein  linkedin-logo-24x24 twitter STiR geregisteerd coach

Eppie wordt vaak getypeerd met kenmerken als mensenkenner, luisterend en nadenkend, stimulerend en innoverend. Het zijn vaardigheden die de integere coach in samenhang met elkaar toepast. Individuen en teams ervaren de waardevolle bijdragen in reflectie, advisering en feedback gesprekken. Eppie is erkend coach en geregistreerd bij de STiR. Eppie is aangesloten bij de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO) en tevens gecertificeerd mediator.

Als ervaringsdeskundige in het onderwijs, het MKB, de zorg en het openbaar bestuur, heeft Eppie Klein een bijzondere toepassingsgerichtheid op organisaties en mensen. Vanwege de vaardigheid, kennis en kunde, in het opzetten van organisatiestructuren met aandacht voor de bedrijfscultuur, wordt hij in het begeleiden van organisatieprocessen zeer gewaardeerd.

Inschrijven

Wilt u verder geïnformeerd worden over deze training neem dan middels het onderstaande formulier contact met ons op.

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht

Wanneer u dit formulier gebruikt, gaat u akkoord met de opslag en verwerking van uw gegevens door deze website, om uw aanvraag te verwerken.