Training “Effectief leiderschap”

U bent leidinggevende van uw school. Dit betekent dat u uw eigenschappen en competenties inzet voor het geheel van de organisatie. Welke eigenschappen zijn dat? Hoe sluit u met uw eigenschappen aan bij wat de organisatie nodig heeft? In de training ‘Effectief leiderschap’ staat ECM dialoog met u stil bij uw leiderschapsstijlen en wat deze betekenen voor uw organisatie.

De training ‘Effectief leiderschap’ biedt handreikingen de juiste leiderschapsstijl te hanteren wanneer het nodig is. Wij helpen leiderschap effectief maken.

Voor wie?

Voor alle leidinggevenden in het primair onderwijs, met veel of weinig ervaring.

Uw rendement

✓ Werken met meerdere managementmodellen maakt effectiever

✓ U weet welke rol bij u past

✓ Inzicht in uw vaardigheden en welke ontwikkeld kunnen worden

✓ Een certificaat van deelname

✓ Concrete toepassingen

✓ Groei van uw netwerk om kennis en deskundigheid te delen

✓ Antwoorden op vragen die u op uw school tegenkomt


Zo helpen wij u

De training ‘Effectief leiderschap’ wordt ingevuld aan de hand van de theorie van Robert E. Quinn en krijgt u inzicht in de diverse leiderschapsrollen. U leert inzien dat het hanteren van deze leiderschapsrollen in diverse situaties u tot een effectieve leider maken. Ook maakt u voor uzelf inzichtelijk welke leiderschapsrol u het meeste ‘ligt’. De valkuilen die daarbij horen, mogen niet achterwege blijven. Dit maakt u alerter in de omgang met de verschillende situaties die uw leiderschap vragen.

De training bestaat onder andere uit de volgende onderdelen:

✓ De effectieve manager ✓ Een zelftest ✓ Positieve en negatieve zones ✓ De uitdagingen die Quinn u biedt ✓ Praktische toepassingen

Praktisch

✓ Een middagtraining van 14.00 uur – 17.00 uur

✓ Uw investering bedraagt  € 115,= inclusief 21% BTW per deelnemer ✓ De prijs is inclusief opleidingsmateriaal en catering ✓ Het aantal deelnemers per groep is minimaal 6 en maximaal 12 ✓ Locatie van de training is in ons nieuwe pand aan de Paterijstraat 3C in Elburg ✓ Cursusleider is onderwijsadviseur Henk van der Lingen ✓ De algemene voorwaarden van ECM dialoog zijn van toepassing ✓ De training is ook in maatwerkverband of in-company te volgen; neem voor de mogelijkheden contact op met de cursusleider ✓ De training is onderdeel van een leergang. Schrijft u zich in voor meerdere trainingen, dan hanteren wij de ketenkorting.

Cursusleider

Henk van der Lingen In oktober 2014 is Henk gestart als onderwijsadviseur en interim-directeur bij ECM dialoog. Hij heeft een jarenlange ervaring opgebouwd binnen het primair onderwijs: als leerkracht, als intern begeleider en als directeur. Henk heeft diverse opleidingen en cursussen gevolgd, o.a. voor interim- en verandermanagement. Hij stelt zijn kennis en vaardigheden, die hij in de loop der jaren heeft opgebouwd, graag breder beschikbaar.Beleid maken, dat implementeren en daarnaast in rust de hands-on-mentaliteit hebben, is een eigenschap van Henk.

Hier kunt u zich inschrijven voor deze training.