Strategie

De richting van uw organisatie; het heeft alles te maken met het achterliggende doel, de missie die u nastreeft. De koers van uw organisatie; ook wel strategie genoemd. Gedragen èn uitgevoerd door de mensen die uw organisatie maken. Wij helpen u met koersen op uw missie.

Dat begint niet met dikke rapporten, ingewikkelde modellen en standaard onderzoeken. Het gaat om mensen. De mensen die de organisatie maken. Hoe ervaren zij hun werk? Zetten zij dat stapje extra omdat zij bezield zijn door de missie en de visie?

Ons uitgangspunt is daarom heel nadrukkelijk: ‘bedoelen we hetzelfde?’. De vraag achter de vraag en de wederzijdse verwachtingen moeten duidelijk zijn. Want wij willen een duurzaam resultaat. De drijfveren, de  ervaren bedrijfsvoering en de organisatie van werkzaamheden komen op tafel. Geen rooskleurige verhalen over unieke voordelen waar u zich door onderscheid. We gaan tot de kern. Wat is de innerlijke overtuiging van uw organisatie? Van uw medewerkers? En vooral: hoe vertaalt u die, zodat uw klanten fans worden?

Wanneer we de eerste stappen hebben gezet, staat de specifieke en actuele vraagstelling centraal. Wij hanteren het ‘vorkmodel’. Het vorkmodel bestaat uit een viertal sporen voor zinvolle en duurzame ontwikkeling. Deze vier sporen zijn:

+ projectdefiniëring,

+ zelfsturing,

+ identiteit,

+ en het grote geheel.

Daarbij hanteren we tevens de persoonlijkheidskenmerken en dynamieken van het Human Dynamics principe als instrument.

Benieuwd hoe wij u kunnen helpen? Mail of bel naar Marien Klein via m.klein@ecmdialoog.nl of 0525 661 697 om eens kennis te maken onder het genot van een kop koffie.