Schaduwmanagement

De schaduwmanager is het klankbord van de interim-manager. Binnen ECM dialoog wordt (in)formeel bij ieder interim-managementtraject schaduwmanagement uitgevoerd. Naast de interne ervaring wordt ook extern een beroep gedaan op het schaduwmanagement.

Schaduwmanagement verbetert namelijk de kwaliteit en deskundigheid van zowel de interim-manager als de kwaliteit van de opdracht(gever). Als klankbord, raadgever en ervaringsdeskundige is de schaduwmanager een belangrijk vertrouwenspersoon voor de interim-manager. Vertrouwen en vertrouwelijkheid staan hier voorop.

Het schaduwmanagement is de toegevoegde waarde en versterkt de deskundigheid van zowel de interim-manager als de kwaliteit van en voor de opdracht(gever). Schaduwmanagement is meer dan alleen een klankbord van de interim-manager te zijn. Naast de interim-manager kan het schaduwmanagement ook effectief zijn in een team en/of het MT. Indien noodzakelijk kunnen positieve teaminterventies worden gepleegd door de schaduwmanager. Het is naast het ‘klankborden’ bijvoorbeeld ook het ‘uit de wind houden’ van de interim-manager en het stroomlijnen van samenwerking in teams wanneer de noodzaak daarvoor is.

Met Eppie Klein als schaduwmanager wordt ervaring en vaardigheid toegevoegd aan de opdracht. Eppie is gecertificeerd coach en heeft ruime ervaring met (bestuurlijk) leidinggeven.

Kortom, de schaduwmanager geeft de interim-managers het juiste inzicht in gedrag en bij beslissingsprocessen. De ervaring en professionaliteit heeft ECM dialoog voor u!

Meer weten?

Neem contact op met Eppie Klein.