HRM advies

‘Human Resource Management’

Het zijn de mensen die de organisatie maken; het concept van ECM dialoog sinds de oprichting. Het ‘Human Resource Management’- beleid is onlosmakelijk met de mensen in uw organisatie. Als het nu gaat over het geven van goed onderwijs of het produceren van technische apparatuur, uw bevlogen medewerkers willen maar één ding: hún werk goed doen.

En daar gaat uw HRM beleid om: het mogelijk maken dat uw mensen hun werk goed kunnen doen. Daar is veel voor nodig. Medewerkers die willen groeien en ontwikkelen hebben bijvoorbeeld reflectie en feedback nodig; zowel binnen als buiten de gangbare gesprekkencyclus van functionerings- en beoordelingsgesprekken.

Graag ondersteunen wij u in de vorming en uitvoer van uw personeelsbeleid middels HRM advies. In de afgelopen jaren hebben wij  zowel onderwijsinstellingen als bedrijven geholpen met:

  • Het adviseren bij en het formuleren van strategisch HRM-beleid;
  • Het opzetten van een goed functiegebouw/een goede functiestructuur;
  • Het opzetten van een gesprekkencyclus met bijbehorende formats en documenten;
  • Het inzetten van de juiste persoon op de juiste plek;
  • Het opstellen van een functieomschrijving met bijbehorende competentiegebieden en;
  • Het voor langere of kortere tijd structureel ondersteunen van ondernemers en scholen door mee te draaien in de organisatie.

 

Tijdelijke ondersteuning binnen uw organisatie

Groeit het werk u boven het hoofd? En wilt u op personeelsgebied ontzorgt worden, zodat u weer kunt doen waar u goed in bent? Of langdurige ziekte op uw personeelsafdeling?

Wij bieden tevens de mogelijkheid om u en uw organisatie te ondersteunen in het personeelsbeleid. Voor zowel langere of kortere tijd, aaneengesloten of periodiek. Noem het een interim-periode of een tijdelijk steuntje in de rug; uiteindelijk draait het om de mensen die de organisatie maken.

Meer weten?

Neem contact op met Leendert, dè HRM-specialist, via 0525 661 697.