Loopbaancoaching

Eppie Klein

Gecertificeerd coach en mediator

Loopbaancoaching; het zorgt er voor dat uw kwaliteiten en vaardigheden optimaal benut worden. Het is geen zwakte om gecoacht te worden. Het is daarentegen een sterkte. U ziet in dat u beter kunt. Ontwikkeling door organiseren van werk, tijd en ambitie. Hier kunnen onder andere de volgende vragen spelen:

  • Hoe organiseer ik het werk, rekening houdend met alle onverwachte bijkomende werkzaamheden?
  • Hoe doorbreek ik mijn ‘vaste’ patronen op eigen kracht, zodat ik weer kan ontwikkelen en groeien?
  • Ik moet meer delegeren en ik vind het moeilijk om los te laten. Hoe leer ik dat af?
  • Hoe hanteer ik mijn perfectionisme? Ook ten aanzien van mijn medewerkers en collega’s?
  • Past deze baan wel bij mij als persoon?

 

Wellicht komt een van bovenstaande vragen u bekend voor of hebt u een andere vraag met betrekking tot uw werk. ECM dialoog helpt u graag verder om te ontdekken welke baan bij u past en hoe u zich binnen uw huidige functie verder kunt ontwikkelen.

Daarnaast kan er ook behoefte zijn aan een sparringpartner om het dagelijks werk te reflecteren of ondersteuning te ontvangen bij het verbeteren van leidinggevende vaardigheden en coachingsvaardigheden.

Methoden

Een coachingstraject is maatwerk. Er wordt gestreefd naar een aantal bijeenkomsten van coaching en begeleiding, gebaseerd op uw vraagstelling. Wij geloven niet in standaardoplossingen voor uw persoonlijke uitdaging en vraagstelling. Daarom wordt op basis van uw vraagstelling bepaald welke methoden tijdens loopbaancoaching worden gebruikt om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn.

Beeldcoaching

Beelden spreken meer dan woorden. Indien mogelijk en gewenst wordt daarom tijdens het coachingstraject gebruik gemaakt van video-opnames. Er wordt een opname gemaakt van een situatie die u graag wilt oefenen of waarover u graag advies ontvangt. Deze opname wordt vervolgens nabesproken tijdens het coachingsgesprek.

Cognitieve gedragstherapie

Binnen de cognitieve gedragstherapie wordt er vanuit gegaan dat niet de gebeurtenis zelf, maar de gedachten die je over de gebeurtenis hebt, bepalend zijn voor hoe je deze ervaart. Door de gebeurtenis op een andere manier te bekijken en meer realistische gedachten hierover te vormen, verandert je gedrag vanzelf mee. Soms moeten bepaalde gedragspatronen doorbroken worden en nieuwe gedragspatronen worden aangeleerd. Door het gebruik van cognitieve en gedragstherapeutische methodes leert u anders kijken naar gebeurtenissen en kunt u angsten overwinnen.

Het vorkmodel

In het coachingstraject hanteren wij het ‘vorkmodel’. Het vorkmodel is ontwikkeld door Rudy Vandamme. Het vorkmodel bestaat uit een viertal sporen voor zinvolle en duurzame ontwikkeling. Deze vier sporen zijn: projectdefiniëring, zelfsturing, identiteit en het grote geheel. Daarbij hanteren we tevens de persoonlijkheidskenmerken en dynamieken van het Human Dynamics principe als instrument.

Certificering

ECM dialoog werkt met gecertificeerde coaches. Dit borgt de kwaliteit, professionaliteit en integriteit van onze coaches. Eppie Klein is als coach geregistreerd bij de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO) en bij St!R (Stichting Registratie).

Meer weten over loopbaancoaching?

Neem contact op met Eppie Klein of bel kantoor via 0525 66 16 97.